MVO IN DE PRAKTIJK

Duurzaam zit in ons hart

Spectra Studio Works - duurzaam ondernemen - MVO

MVO in de praktijk brengen

Onze onderneming heeft effect op mens, maatschappij en milieu. Om het effect zo klein mogelijk te krijgen hebben wij maatregelen getroffen rond onze bedrijfsvoering zodat we deze footprint behouden en waar mogelijk verlagen.

Na het huren van een pand in Groningen (files) besloten we dichterbij te huren met de gedachte te gaan fietsen, maar in de praktijk kwam daar niets van. Aangezien we voor ons bedrijf geen pand nodig hebben, besloten vanuit huis te werken. Dat bespaart dagelijks elektriciteit, heen en weer reizen en in de file staan en daarmee veel CO2 uitstoot.

Onze klanten ondernemen in heel Nederland, een enkeling daarbuiten. Wij bezoeken onze klanten alleen als de situatie daarom vraagt. Verder communiceren we per telefoon, mail of WhatsApp. Als we klanten bezoeken of voor een (fotografeer) opdracht moeten reizen, doen we dat met onze hybride auto. Hiermee rijden we voor 90% elektrisch.
Verder is ons kantoor gemakkelijk bereikbaar en is er een bushalte op 3 minuten loopafstand.rnWe voeden onze auto en alle andere elektrische apparaten met stroom uit onze zonnepanelen. Mocht dat nodig zijn, dan voorziet Pure Energie ons van stroom. Zij zijn al 3x tot groenste energieleverancier benoemd.
Al riep het 15 jaar geleden nog vragen op, maar onze klanten hebben nog nooit een geprinte factuur ontvangen. Dit geldt ook voor offertes en dergelijke. Printen doen we sowieso zelden. Als, dan zoveel mogelijk op ongebleekt gerecycled papier.
Omdat het verzenden en opslaan van mail ook de nodige energie kost, mailen we alleen wanneer dat nodig is.
Een groot deel van onze goederen kopen wij tweedehands en we doen regelmatig vrijwilligerswerk. We gebruiken zoveel mogelijk de zoekmachine Ecosia om informatie te zoeken op internet.
We werken graag met ondernemers die bewust met mens, maatschappij en milieu omgaan. Jaarlijks ondersteunen we in elk geval één Goed Doel.
CO2 uitstoot die wij niet kunnen of soms simpelweg niet willen voorkomen, compenseren we door vegetarisch te eten (30 en 17 jaar vegetariër), veelal biologisch. We streven naar zo weinig mogelijk verpakking. Verpakkingen die we, net als de rest van ons afval, strikt scheiden.
Kiest u voor duurzaam ondernemen? Lees hier hoe u zonder moeite de CO2 uitstoot van uw bedrijf verminderd.

Wat willen we in elk geval nog doen aan MVO

Ook zakelijk overstappen naar de Triodos bank. Een fairphone of modulaire aanschaffen.
De lastigste van al? minder koffie drinken. Ook al drinken wij die fairtrade en biologisch.

Wij ondernemen maatschappelijk en verantwoord vanuit ons hart en hebben daarvoor geen ''stempel of keurmerk'' nodig wat ons betreft.
Tips of suggesties daarentegen zijn van harte welkom!

TOP